Blog

Akut hjælp til syge dyr? Ring til Dyrenes Vagtcentral: 1812

Du kan ringe til 1812 hvis du finder et dyr i nød. Der er døgnvagt og har dyret brug for hjælp bliver det betalt af Dyrenes Beskyttelse.

Hvad kan de hjælpe med?

Du kan ringe til 1812 hvis du finder et dyr i nød. Der er døgnvagt og har dyret brug for hjælp bliver det betalt af Dyrenes Beskyttelse.

Du kan også se mere om vagtcentralen her: DyrenesBeskyttelse.dk/dyrenevagtcentral
Eksempler på grunde til at kontakte 1812

Du kan f.eks. kontakte Dyrene Vagtcentral, hvis du:

  • finder dyr i nød
  • oplever mishandling eller vanrøgt af dyr
  • påkører et dyr, der overlever
  • ser dyreunder, der er efterladt af deres mor
  • opdager en hund i en varm bil
  • finder en papkasse med efterladte dyr

 

Dyr har ikke altid brug for vi blander os

Som dyrlæger oplever vi af og til, at folk misforstår naturen og indleverer, hvad de tror er, forladte dyrebørn.

Det er naturligt for en mor f.eks. at gemme et rålam i bevoksede områder, hvor det er i ly for ræve og andre rovdyr. Det kan få folk til at tro dyreungen er efterladtRing til 1812 hvis du er i tvivl, om at dyret er i nød.

 

Tæt samarbejde

Dyrenebeskyttelse har et tæt samarbejde med politiet, Falck, vildtplejestationer, internater og kommuner og kan guide dig videre.

Hvis ikke de på vagtcentralen har mulighed for (eller bemyndigelse til) at sagen op, kan de altid skaffe kontakt til den rette myndighed.

Falck tager sig af påkørte døde dyr, politet er myndig i sager om mishandling og kommunen skal indrages i sociale sager. Handler det om dit eget kæledyr, kan du finde den nærmeste dyrlægevagt her på siden.

 

En krone ekstra

Vær opmærksom på at det koster 1 krone ekstra at ringe til Dyrenes Vagtcentral. Derefter koster det almindelig minutpris.

Leave a Reply